Jesteś tutaj: » » NIKEL, Masło kokosowe z Marchewką, ochrona UV

NIKEL, Masło kokosowe z Marchewką, ochrona UV

Waga: 250ml Certyfikaty: Cena:
Producent: NIKEL
numer katalogowy: NI0016
ocena klientów:
89.90
Dostępność: nieznane
Wysyłamy w 24h
Cena dostawy: od 9,50 zł
zapoznaj się z kosztami dostawy
Produkt fabrycznie nowy
1 szt.
1 szt. 2 szt. 3 szt. 4 szt.. 5 szt. 6 szt. 7 szt.

Masło kokosowe jest naturalnym konserwantem. Dodane do balsamu świetnie zabezpiecza olejki naturalne i witaminy. Ma właściwości regeneracyjne i odżywcze. Naturalnie chroni skórę przed działaniem promieni UV, przypiesza opalanie w zdrowy sposób, a także sprawia, że opalenizna dłużej pozostaje na ciele. Po kąpieli słonecznej jest dobrym nawilżaczem, łagodzi podrażnienia spowodowane słońcem - świetny dla całej rodziny.

Produkt jest bogaty w naturalne masła i oleje dzięki czemu ma działanie mocno regenerujące. Zawarty w nim olej kokosowy jest naturalnym konserwantem, dlatego na długo zabezpiecza produkt przed utratą jego wartości pielęgnacyjnych i odżywczych. Olejki zawzrte z produkcie są skarbnicą witaminy E, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych tak potrzebnych naszej skórze do regeneracji i utrzymania ładnego wyglądu. Oprócz tego, że w zdrowy sposób przyspiesza opalanie, dzięki zawartości masła kakaowego i beta karotenu z marchewki, utrzymuje się ona dłużej na ciele. Warto go również użyć po kąpieli słonecznej, aby nawilżyć i odżywić skórę oraz złagodzić podrżnienia. Może go stosować cała rodzina.

SKŁADNIKI AKTYWNE:

Masło kakaowe otrzymywane jest poprzez proces tłoczenia z suchych nasion wyjętych ze skorupek. Jest bogate w witaminy, szczególnie w witaminę E. A także w teobrominę, kwas palmitynowy i oleinowy. Dzięki tym składnikom masło utrzymuje swoją konsystencję w temperaturze pokojowej. Kiedy dotkniemy masło ciepłą dłonią, nasza energia rozpuszcza je, co sprawia, że masło świetnie rozsmarowuje się na ciele. Działanie masła kakaowego na naszą skórę jest powszechnie wykorzystywane w farmakologii i kosmetyce - odżywia, chroni skórę przed działaniem promieni słonecznych, łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia, relaksuje skórę. Świetnie wchłania się w nasze ciała.

Olejek z pestek migdałów zawiera minerały, Kwas α-linolenowy, witaminę E i D, dzięki swoim łagodzącym właściwościom jest podstawowym olejkiem stosowanym w kosmetykach pielęgnacyjnych. Jest niewzykle lekki i delikatny dla wszystkich rodzajów skóry, łagodzi podrażnienia, swędzenia oraz infekcje skóry. Olejek z migdałów jest naturalnym filtrem UV - zatrzymuje około 1/4 szkodliwych promieni słonecznych. Uelastycznia przy tym skórę, co znacznie wspomaga walkę z cellulitem i rozstępami.

Oleje kokosowe w niskiej temperaturze są twarde, w wysokiej stają się płynną substancją. Wykorzystywany jest w kosmetyce jako główny składnik balsamów, kremów nawilżających, łagodzących, głęboko odżywiających, a szczególnie ważną rolę olej odgrywa jako ochrona przeciwsłoneczna i przeciwpoparzeniowa.

TYPY SKÓRY: zniszczona, spalona słońcem

balsam stosujemy przed opalaniem, w trakcie i po przebywaniu na słońcu.

Proszę się zalogować aby móc zostawić komentarz

INCI: Helianthus Annus Seed Oil*, Cera alba, Cocos Nucifera Oli*, Theobroma Cacao Butter*, Sesamum Indicum Oil*, Olea Europaea Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Tocopherol*, Daucus Carota Extract*, Beta-carotene**,Parfum, Hexyl Cinnamal, Benzyl alcohol, Hydroxyisohexyl-3-cyclohexene carboxaldehyde, Coumarine

*składniki organiczne według standardów Ecocert

Biolander