AFRICAN EARTH Olej Kigelia & Aloe Ferox & Daucus Carota Sativa (Carrot)-Marula & Centella-30ml*
Waga: 30ml
Producent AFRICAN EARTH
numer katalogowy: AE0015

ocena klientów:
1 2 3 4 5  

Certyfikaty:
Sprzedaż Flash zakończona
Cena:
45.00 zł
Dostawa w ciągu: 24h
Cena dostawy: od 9 zł




Ultimate Hydration jest lekkim olejem, który nie zatyka porów, nie powoduje wyprysków. Ma taka samą strukturę chemiczną jak inne oleje roślinne.

Odmłodzający, o niezwykłym, innowacyjnym połączeniu czystych olei roślinnych, które z łatwością wchłaniają się w skórę. Idealnie nadaje się do wszystkich rodzajów skóry, do codziennego użytku. Może być stosowany pod krem na noc.

INCI: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Linoleic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Centella Asiatica Extract, Aloe Ferox Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopherol, Linolenic Acid, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Beta-Carotene and Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

Składniki:

Olej z pestek Winogron (Vitis Vinifera)  zawiera dużą ilość kwasu Linolenowego co czyni go doskonałym czynnikiem nawilżającym. Posiada łagodną konsystencję, jest bezwonny i łatwo się wchłania.

Łagodnie ściąga skórę i poprawia jej barwę. Zawiera związek o nazwie Proantyhocyanidin, który jest przeciwutleniaczem, pomaga chronić skórę przeciwko złemu wpływowi wolnych rodników.

Vitis Vinifera  ma wysoką zawartość witamin E, C i beta-karotenu.

Potężny antyoxydant! Regeneruje skórę. Pomaga utrzymać jej elastyczność poprzez zwiększenie produkcji Kolagenu i Elastyny.

Jojoba (Simmondsia Chinensis) charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną ze skórą, dzieki temu łatwo sie wchłania. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy.  Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej.

Jojoba pomaga w leczeniu zapaleń skóry, np. łuszczycy. Pomaga przy leczeniu trądziku. Zawiera kwas Mirystynowy, skuteczny na zapalenie stawów oraz reumatyzm.

Soja (Glycine Soja Soybean Oil) zawiera dużą ilość Flawonoidów, Lecytyny, Steroliny i Witaminy E.

Ze względu na zawartość kwasów tłuszczowych, olej Sojowy może być wykorzystywany w kosmetyce jako emolient lub jako naturalne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych odbudowujących naturalną barierę ochronną skóry.

W oleju Sojowym w największej ilości występuje kwas Linolowy, który przywraca skórze poziom właściwego nawilżenia. Jest również znany jako przeciwutleniacz dzięki zawartości witaminy E. Coraz chętniej używany jest do masażu. Jest bardzo lekki, niekleisty, łatwo wchłania się przez skórę. Zawiera przeciwutleniacz witaminę E. Mieszany z mniej trwałymi olejami wydłuża ich okres trwałości.

Linoleic Acid/ Kwas Linolowy wykazuje silne działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające) tzn. może wiązać i neutralizować "wolne rodniki" - wzmacnia system odpornościowy - zwiększa siły obronne organizmu.

Kwas Linolowy poprawia transport składników odżywczych przez błony komórkowe, co wpływa na przyśpieszenie regeneracji komorek.

Wpływa na ładny wygląd skóry, nawilza i uelastycznia ją oraz likwiduje efekt pomarańczowej skórki zwanej "cellulitem .

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Olej słonecznikowy - otrzymywany z nasion słonecznika poprzez wytłaczanie na zimno. Zawiera kwas Linolowy(63%), woski, Fosfolipidy(Lecytyna), Karoteny, witaminę E.

Wzmacnia bariery naskórkowe, doskonale zmiękcza i wygładza skórę. Ma działanie przeciwrodnikowe, przeciwzapalne i normalizujące.

Jest jednym z niewielu olejów roślinnych, które nie powodują tworzenia zaskórników (comedo).

Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil Marula, to rzeczywiste bogactwo, które przywędrowało do nas prosto z Afryki.

To drzewo należące do rodziny Anacardiaceae. Nazywane "Drzewem Słoni", porasta w niektórych krajach afrykańskich. Daje pomarańczowe owoce o nieregularnych kształtach. Owoce te są gratką dla słoni, które nie zawahają się wyrywać drzewa aby do nich dotrzeć.

Zawierają one nasiona otoczone twardą powłoką zewnętrzną, wewnątrz znajdują się 2 lub 3 migdały. Z jądra wydobywa się olej Marula, który jest tłoczeny metodą na zimno.

Olej Marula jest bogaty w witaminę E, antyoxydanty, kwas Oleinowy. Szybko wchłania się przez skórę.

Olej Marula jest jednym z najlepszych olejów Afryki do pielęgnacji skóry.

Korzyści: działanie rewitalizujące i nawilżające, zmiękczające, łagodzące, odżywcze i zmiękczające (leczy skórę suchą, łagodzi podrażnienia i redukuje zaczerwienienia, przywraca ochronną barierę skóry), zapobiega i redukuje powstawanie zmarszczek, rozjaśnia cerę, niweluje brunatne plamy, wspiera zwalczanie cellulitu, zapobiega i redukuje rozstępy, poprawia krążenie, przynosi blask i miękkość włosom, bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe i antyoxydanty.

Centella Asiatica Extract Centella asiatica (L.) Urban - Wąkrotka Azjatycka (synonimy: Hydrocotyle asiatica L., Hydrocotyle repanda Pers., Gotu kola) to roślina z rodziny baldaszkowatych Umbelliferae.

Zawiera Saponiny Trójterpenowe, związki Kumarynowe, Glikozydy Fenolowe, Asjatykozydy, kwas Asjatowy (asiatic acid), kwas Madekassiowy, kwasy Fenolowe, Fitosterole, witaminy, Poliiny, Alkaloidy (hydrokotylina), Gorycz Walarynę (welarynę), kwas Glutaminowy, Serynę, Alaninę.

Wyciągi z rośliny działają silnie antyseptycznie, przeciwzapalnie i pojędrniająco. Stymuluje Fibroblasty (komórki tkanki łącznej wytwarzające włókienka białkowe budujące tkankę, np. w skórze) do syntezy Kolagenu i Elastyny.

Wzmagają syntezę kwasu hialuronowego. Roślina ma zdolnośc modyfikowania struktury skóry i warstwy podskórnej. Przyśpiesza gojenie ran, zmienia strukturę blizn, dzięki czemu można je wygładzić i zmniejszyć ich przebarwienie.

Wąkrotka (Centella) zapobiega i hamuje powstawanie zmarszczek.

Hamuje rozwój cellulitis. Wąkrotka wygładza skórę i poprawia jej nawodnienie.

Aloe Ferox Leaf Extract  pomaga zwiększyć naturalny poziom wilgotności skóry a także przyczynia się do zmniejszenia stanu zapalnego. Jest również skutecznym środkiem przeciwzmarszczkowym, ponieważ zwiększa związki rozpuszczalne Kolagenu i regeneruje komórki, działa kojąco i wzmacniająco na skórę.

Aloe Ferox rośnie w jednej z prowincji w Afryce Południowej i nigdzie indziej na świecie! Istnieje ponad 100 gatunków Aloesu w RPA, ale Aloe Ferox jest tą, która została wykorzystana przez rdzenną ludność na długo przed przybyciem Europejczyków do Cape Province.

Aloe Ferox jest jedną z najlepszych naturalnych środków na różne problemy skórne. Strumienie świadectw codziennie to potwierdzają, wdzięczni za wyleczenie m.inn. nowotworów skóry, oparzeń, egzem czy łuszczycy.

Aloes jest wymieniony w Biblii jako zioło lecznicze i wiadomo, że starożytni Mezopotamii używali sok z Aloesu na problemy skórne. Jedeną z najpiękniejszych rzeczy na temat Aloesu Aloe Ferox jest to, że jest zbierany na czystych terenach w jego naturalnym stanie.

Dzięki temu, że rośliny nie zostały poddane działaniu pestycydów, nawozów i żadnych dodatków chemicznych jest absolutnie czysty i produkowany metodami ekologicznymi.

Nagietek lekarski (Calendula Officinalis Flower Extract), w kosmetyce naturalnej niezwykle pomocne są extrakty nagietkowe do pielęgnacji cery wrażliwej, skłonnej do podrażnień, zaczerwienień, a także skóry szorstkiej i spękanej.

Extrakty nagietkowe  działają łagodząco i stanowią ochronę przed niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi. Jest często wykorzystywany w kremach przeznaczonych do pielęgnacji skóry twarzy i ciała, może być stosowany przy trądziku młodzieńczym. Ponadto wspomaga regenerację skóry skłonnej do infekcji i zaczerwienień.

Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract Marchew zawiera duże ilości witamin i mikroelementów, jej najcenniejszym składnikiem jest jednak beta-karoten, czyli prowitamina A.

Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu – odpiera ataki bakterii i wirusów. Marchew zawiera beta-karoten przeciwko przedwczesnemu starzeniu się skory.

Extrakt z Marchewki to naturalna skarbnica cennych wartości odżywczych, której nie sposób przecenić. Poza dużymi ilościami beta-karotenu, czyli prowitaminy A, warzywo to bogate jest także w witaminy B1, B2, PP, K i C.

Wszystkim dbającym o urodę i sylwetkę marchew dostarcza ważnych związków mineralnych, takich jak wapń, żelazo, fosfor, miedź, cynk, molibden, magnez, jod oraz potas – to im właśnie zawdzięczmy jędrne ciało, piękną cerę i karnację skóry oraz zdrowe i mocne włosy i paznokcie.

Flawonoidy zawarte w marchwi nie tylko zwalczają wolne rodniki, powodujące przedwczesne starzenie się organizmu, lecz także działają przeciwskurczowo na naczynia krwionośne.

Tokoferol Oil (Glycine Soja i tokoferol) ogromny antyoxydant, chroni błony komórkowe i inne ważne struktury komórki przed oksydacją, przyczyną uszkodzenia skóry, która jest wywołana przez wolne rodniki.

Nawilża i zapobiega utracie wody przez skórę. Witamina E jest już od dawna uważana za najważniejszy olej rozpuszczalny o działaniu przeciwzmarszczkowym.

Rozmaryn (Rosmarinus Officinalis Leaf Extract) działa pobudzająco na układ nerwowy i krwionośny (pobudza krążenie krwi).

Znajduje zastosowanie jako środek rozkurczający, bakteriobójczy i wirusobójczy. Rozmaryn stosowany zewnętrznie pobudza krążenie krwi w skórze, działa orzeźwiająco, ściągająco, tonizująco i przeciwzapalnie.

Stosować po oczyszczeniu skóry rano lub wieczorem. W razie potrzeby stosowac 2 razy dziennie. Korzystać z Rescue and Repair Serum, pod makijaż lub samodzielnie. Niewielką ilość nanieść na twarz, szyję i dekolt i delikatnie wklepać w skórę.

Olejek nad olejkami. Bogactwo różnych cennych roślin zamknięte w jednej buteleczce. Stosuję go głównie na noc, rano budząc się z promienną cerą. Wbrew pozorom wcale nie jest ciężki jak to czasem bywa z olejkami więc nie tylko nie zapycha porów, ale wręcz poprawia stan cery. Cena jak na taki specyfik też atrakcyjna

autor: Katarzyna

 

Dobry olejek zwłaszcza do skóry suchej - dobrze natłuszcza,ma przyjemny zapach,nie podrażnił mojej wrażliwej skóry.Polecam!

autor: Joanna

 

To prawdziwa kopalnia składników pozwalających zachować młodość i piękno naszej skóry. Olej wbrew pozorom jest lekkim olejem, łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Nie zatyka porów, a to wiąże się z tym, że nie powoduje powstawania wyprysków. Ma taką samą strukturę chemiczną jak inne oleje roślinne. Ma działanie odmładzające, a to dzięki połączeniu czystych olei roślinnych. Olejek ten może być stosowany do każdego rodzaju skóry. Posiada bardzo przyjemny zapach, lekko ziołowy. Stosowanie go to prawdziwa przyjemność. Nakładam go na noc na twarz, szyję i dekolt, a rano moja skóra jest gładka i miękka w dotyku. Wyraźnie widać poprawę w wyglądzie skóry. Skład to po prostu cudo.Takie połączenie składników gwarantuje moc działania kosmetyku i satysfakcję z jego stosowania. Muszę przyznać, że jestem zaskoczona, że można w małej buteleczce zamknąć takie bogactwo składników. To produkt godny polecenia. Naprawdę warto sprawić sobie taki potężny antyoksydant aby na wiosnę cieszyć się piękną i młodo wyglądającą skórą. Cena tego oleju jest również bardzo atrakcyjna. Jak na taki potężny skład to naprawdę niewiele. Polecam.

autor: Violetta

 

moja skóra znakomicie przyjmuje ten olejek, używałam go kilka miesięcy i mogę stwierdzić że działa. Skóra twarzy i szyji nawilżona i delikatna, zaczerwienienia (pajączki) zdecydowanie jaśniejsze, drobne zmarszczki zniknęły. Stosowałam głównie na noc.

autor: danuta

 

Proszę się zalogować aby móc zostawić komentarz

INCI: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Linoleic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Centella Asiatica Extract, Aloe Ferox Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopherol, Linolenic Acid, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Beta-Carotene and Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

Pokrewne produkty
Organiczne mydło Savon Noir, mydło w płynie z Eukaliptusem służy do gommażu ciała z zastosowaniem tradycyjnej rękawicy Kessa. Oczyszcza głęboko ...
ARGILE PROVENCE  Organiczne Czarne Mydło w płynie Savon Noir Eukaliptus  500ml
Włóż do koszyka Cena: 42.00 zł
Dostawa w ciągu: 24h
Riad, organiczne mydło w płynie z olejem Arganowym o zapachu pomarańczy bez dodatku oleju palmowego. Naturado w butelce z pompką ...
ARGILE PROVENCE Organiczne Mydło w płynie Riad Argan-Pomarańcza 500 ml
Włóż do koszyka Cena: 42.00 zł
Dostawa w ciągu: 24h
Marka Alepia jest jedyną, która oferuje tradycyjne mydła Alep z Aleppo opracowane na olejach z pierwszego tłoczenia. Jest to ...
ALEPIA Mydło Alep Excellence 25% Laurie Bio 200gr
Włóż do koszyka Cena: 27.90 zł
Dostawa w ciągu: 24h


copyrights © 2006-2012 Biolander; all rights reserved